sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Uudelleen toivottu

Nyt se on tehty. Blogi, joka käsittelee lapsettomuutta. Mielessä pyörinyt kauan, mutta toteuttaminen jäänyt kokonaan. En puhu lapsettomuudesta oikein kenenkään kanssa, siksi halusin luoda kanavan, joka auttaa minua, mutta mahdollisesti myös sinua, joka luet tätä.

Kuka olen. Olen nainen, kutsutaan nyt vaikka minua Rouva T:ksi, aloitan tämän anonyyminä.. ehkä joskus kirjoitan omalla nimellä.. ehkä en. Olen naimisissa, avioliittoani voi kutsua onnelliseksi.. olen vieläkin rakastunut mieheeni palavasti <3 Koen elämämme olevan mukavan tasaista. Meillä on yksi yhteinen tytär. Ei, hän ei syntynyt luomusti.. hän on tulos inseminaatiosta. Miksi sitten kirjoitan tätä? Siksi, että eipä nuo tunteet lapsettomuudesta katoa mihinkään ja nostavat voimakkaasti päätänsä nyt kun haaveissa olisi toinen lapsi.

Olemme rykäisseet käyntiin toisen lapsen yrityksen. Soitin perhesuunnitteluneuvolaan. Kävimme käynnillä miehen kanssa, meille määrättiin tarvittavat tutkimukset. Jälleen kerran löysin itseni samoista labroista kuin aikaisemmin. Hitto luulin, että tästä päästiin jo. Vaan ei, siellä se kolkuttaa.. haave, jonka toteutuminen on epävarmaa.
Tänään istuimme miehen kanssa äitiys- ja perheneuvolan käytävällä odottamassa vuoroamme. Sivu silmällä huomasin odottavat äidit ja hieman sekaisin fiiliksin mietin, että onkohan noilla onnistunut raskautuminen helposti?
En koe kovin negatiivisiä tuntemuksia nähdessäni raskaana olevia naisia, enemmänkin ailahtaa tuttu tunne siitä, että olisihan tuollainen masu ihana.

Lääkärikäynti oli elämäni lyhyin. Lääkäri tuumasi, että miehen tutkimus sanoo, että hyvin liikkuvia siittiöitä on vähemmän kuin yleensä kuuluu olla, mutta ei pitäisi olla mikään este raskautumisella. Tässä vuosien varrella ja tutkimuksissa on selvä syy meidän lapsettomuuteen jäänyt hämärään. Miehen sperman laatu on ainut, josta on tullut kommenttia, että siittiöt takertuvat toisiinsa.. mikä selittäisi miksi esikoinen onnistui toisella inssillä. Voin kirjoitelle esikoisen tarinaa lisää myöhemmin.
Lääkäri ilmoitti laittavansa meille lähetteen ja nyt vain odotelleen aikaa saapuvaksi. Hän ei kokenut tarvetta tutkia minua sen kummemmin.. veikkaisin, että meitä odottaa taas inssit tulemaksi.

Eli tässä sitä taas ollaan.. odotetaan ja toivotaan, että saa odottaa ja toivoa. Taas yksi tuuleen lähetetty pyyntö, johon toivoo saavansa vastauksen.

Tervetuloa siis meidän matkaan. Kommenttikenttä on kaikille auki, sinne saa vaikka tarpeen mukaan purkaa omaa pahaa oloa.. totuushan on, että lapsettomuuden ymmärtää vasta kun sen on joutunut kokemaan.

Rouva T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti